Dizajn kuhinje – online i besplatno

Dizajn kuhinje – online i besplatno

Kuhinja je mjesto gdje se porodica i prijatelji okupljaju kako bi zajedno uživali u dobroj hrani i društvu, tako da je jedino pravo rješenje da izgleda najbolje moguće.

U slučaju da posjedujete potpuno novu stambenu jedinicu, ili stariji dom koji želite da renovirate, moderna kuhinja može predstavljati idealan dodatak. Definirana uglađenim ivicama i glatkim pultovima, moderna kuhinja nastoji da bude otvorena i svjetla.

S pravim dizajnom moderne kuhinje, ne samo da ćete dobiti funkcionalan prostor u kome možete uživati kuhajući, već ćete također posjedovati prostor u kome možete ugostiti sve koji vas posjete.

Ako razmišljate o tome da svoj dom uljepšate modernom kuhinjom, neće škoditi da pogledate primjere koje smo za vas spremili u našoj galeriji.

PRODBOARD – besplatno online rješenje za dizajniranje kuhinje i raznih ormara. Svako od vas kada želi neku kuhinju htio bi prije izrade da vidi kako će to izgledati u stvarnosti.

Ovaj program nudi jednostavano rukovanje u 3D, pa tako svako može sebi dizajnirati kuhinju po svojim željama i ujedno vidjeti kako izgleda. Program je demo, znači nudi jedan određen dio funkcija, te ne treba vam nikakva instalacija već kompjuter i internet. Ako želite sačuvati svoje dizajne kuhinja potrebno je da se registrirate.

U video pogledajte kako se lahko dizajnira kuhinja.

 

 

Stubišta

Stubišta

Stubište (stepenice) je dio svakog stambenog objekta. Bitno je kvalitetno ga uklopiti u prostor, kako dizajnom, tako i bojom.

Stubište treba biti funkcionalno i sigurno, tako da ograda osim sigurnosti ima i vrlo važnu estetsku ulogu u prostoru. Izgled ograde i odabir materijala najčešće se usklađuje s uređenjem ostatka prostora.

VITA-JELA d.o.o projektira, izrađuje i montira stubišta i ograde prema Vašim potrebama koristeći visoko kvalitetnu sirovinu uz vrhunsku izradu i ugradbu.

Stolovi

Stolovi

Stol (sto) je komad namještaja koji ima radnu površinu za obavljanje raznih aktivnosti. Sastoji se od nogara (nožica) ili nosača i radne površine.

Stolovi su posebni dijelovi svakog domaćinstva. Oni imaju kako funkcionalni dio tako i emotivni dio, tj. to je dio gdje se priprema hrana, gdje se okuplja i jede obitelj, dio gdje prijatelji ispijaju kahve, dio gdje se uči, itd.

Stolova ima više vrsta, zavisno od namjene i materijala od kojeg su napravljeni.

Kuhinjski sto od punog drveta izuzetno je stabilan, a ako je dobro zamišljen i izrađen i veoma atraktivan. Trpezarijski sto mora biti kvalitetan kako bi izdržao frekventno korištenje, te je najbolje napraviti ga od drveta.

VITA-JELA d.o.o izrađuje stolove po Vašoj želji, a sve što treba da uradite jeste da osmislite šta želite, odredite dimenzije i donesete crtež u našu firmu.

Spavaće sobe

Spavaće sobe

Spavaća soba je mjesto gdje završava i počinje novi dan, mjesto gdje se čovijek odmara i opušta, to je ujedno i najintimnije mjesto stambenog obejkta, zato je potrebno okružiti se stvarima koje vam pružaju zadovoljstvo i opuštaju vas.

Stoga je vrlo važno da unutrašnjost spavaće sobe bude udobna i da pruža mogućnost kvalitetnog odmora.

Spavaća soba je ujedno i najintimniji dio stambenog prostora i mora biti i tako opremljena da se unaprijed veselite boravku u njoj. Prilikom izbora kreveta trebamo voditi računa i o dizajnu, jer on najčešće diktira raspored, veličinu i boju namještaja.

Garancija da ćemo mi biti Vaš najbolji izbor su bezbrojni dosadašnji klijenti iz ne samo Bosne i Hercegovine, već iz Austrije i Njemačke čiji su zahtjevi u pogledu estetike i funkcionalnost, te standardi kvalitete zaista visoki.

VITA-JELA d.o.o izrađuje spavaće sobe koje donose veselje, odmor, dizajn i to prema Vašim željama.

Sobna vrata

Sobna vrata

Sobna vrata su sasvim sigurno možemo reći neizostavni dio našeg svakodnevnog života. Otvaranje vrata kroz čitavu ljudsku povijest simbolizira novi početak, put ka uspjehu pa i zaštitu od opasnosti.

Ona su jednostavno svakodnevni ulaz u svijet u kome živimo i radimo. Štiteći našu intimu, sobna vrata nam daju dodatnu sigurnost, čuvaju nas od buke i osiguravaju nam zadržavanje toplote ili rashlađenog vazduha unutar prostorije.

Vrata su vrlo važna struktura interijera koja mu daju jednu posebnu crtu. Sobna vrata itekako daju karakter unutrašnjosti kuće, stana ili nekog drugog namjenskog prostora.

Rijetko koji materijal stvara toliko topao osjećaj kao drvo. Zapravo drvo izaziva onaj iskonski osjećaj povezanosti sa svojim domom. Različite karakteristike, nijanse i boje, od bijele do tamno smeđe zadovoljit će i najzahtjevnije ukuse i potrebe.

VITA-JELA d.o.o izradiće za Vas vrata domaće proizvodnje, kvalitetne izrade i povoljne cijene, te po Vašoj želji i dimenzijama.

Plakari

Plakari

Plakari (ugrađeni ormari) su danas neizostavni dio svakog savremenog doma, ali i estetski pečat koji čini skladnu cjelinu s ostalim djelovima prostora u kome se nalaze.

I najmanja niša stambenog doma, koju ne koristite, može se pretvoriti u funkcionalan, organiziran prostor – plakar.
Dobrom organizacijom polica, ladica, horizontalnog i vertikalnog prostora stvorićete funkcionalan i maksimalno iskorišten prostor.

Američki plakari su idealno rješenje za savremeno opremanje vašeg doma. Dizajnirani su tako da se fiksiraju na odgovarajući zid i izuzetno su funkcionalni, sa svim preduslovima za smještanje garderobe. Ovakav nameštaj ima brojne prednosti u odnosu na klasične plakare.

Ugradni ili klizni plakari se mogu uklopiti u svaki prostor – od predsoblja, ostave do dnevnih i spavaćih soba, odnosno u prostorijama svih dimenzija.

Česta pojava njihovog preturanja i preuređivanja njihovog sadržaja, nameće tu potrebu da osim estetskog, posjeduju i određeni funkcionalan kvalitet, koji omogućava lako i brzo mijenjanje stvari u njima.

VITA-JELA d.o.o izrađuje plakare po Vašim potrebama i željama.

Ormari

Ormari

Ormar ili orman je dio namještaja u stanovima, kućama, kancelarijama i radnim prostorijama, ormar je taj dio namještaja koji skriva naša blaga. Riječ ormar je latinskog porekla (armarium) što u bukvalnom prijevodu znači visoki uspravani sanduk za držanje odjeće, haljina i knjiga.

Ormari su naminjeni za smještaj odjeće, posteljine, knjiga i drugih kućnih ili radnih stvari. Većina nas koristi ormare u funkciji držanja garderobe, što djeluje kao logičan potez, ali sada ih možete koristiti kako biste otkrili fenomenalno nasljeđe i umjetničke predmete.

VITA-JELA d.o.o izrađuje ormare raznih dimenzija i po željama kupaca.

Kuhinje

Kuhinje

Kuhinja je najvažniji i najfrekventniji prostor. Kažu da je kuhinja srce cijelog doma. Vjerujemo da je to istina, bez obzira da li je mala ili velika, kuhinja je središte kuće. To je mjesto gdje se prave obroci, daje mir tijelu i duhu.

Kuhinja je prijatelj porodica širom svijeta. U velikim i prostornim kućama, kuhinja je često dovoljno velika da podrži veliki sto za porodični doručak ili užinu, ali se ručak i večera i dalje serviraju u trpezariji gdje se porodica okuplja na kraju dana.

Danas mnoge kuhinje su otvorene i spojene s drugim prostorijama, ali opet zasebne. Ove nove, veće, s boljim uređenjem sad imaju mjesta za velike stolove i kuhinjska ostrva.

Mnogo više akcenta se usmjerilo na funkcionalnost i dizajn kuhinje. Ideja da se kuhinja pretvori u dnevni boravak je postao sve popularniji.

Zato je namještanje i opremanje kuhinje veoma važno. Samo dobro organizirana kuhinja može da pruži praktičnost i udobnost.

VITA-JELA d.o.o izrađuje kuhinje po Vašoj želji i dimenzijama.

Kreveti

Kreveti

Krevet ili postelja je dio namještaja prvenstveno korišten kao mjesto na kome se može ležati za vrijeme sna a može poslužiti i u drugim prilikama kada je udobno ili poželjno da tijelo bude u ležećem položaju. Oblici i veličine kreveta variraju.

Neke vrste kreveta:

  • Poljski krevet – krevet na rasklapanje za kampiranje ili za vojnike za terenske uvjete.
  • Bračni krevet – krevet većih dimenzija za dvije osobe.
  • Krevetac –  mali krevet za djecu, obično s ogradicom.
  • Krevet na kat – dva kreveta jedan iznad drugog, obično za djecu.
  • Vojnički krevet – krevet sa metalnom konstrukcijom.
  • Hotelski ležaj – običan krevet od drveta s umetnutim madracem.

VITA-JELA d.o.o može za Vas da izradi krevet po Vašoj želji i Vašim dimenzijama.

Komode

Komode

Komoda je niži ormar s ladicama u kojima se drži posteljina, rublje i sl. Ovaj je tip namještaja vrlo jednostavan i nije se mijenjao od trenutka kada je prvi put izrađen, a to je bilo početkom 18. stoljeća u Francuskoj. 

Zbog svoje praktičnosti komoda je brzo postala obavezan dio namještaja u francuskim domovima, a vrlo brzo se “hit” raširio i po Velikoj Britaniji gdje su je odmah nazvali “chest of drawers” što bi u doslovnom prijevodu značilo “ladice do prsiju”.

Svrha i funkcija komode ostala je ista, samo se mijenjao materijal i dizajn.

Komode mogu biti u različitim stilovima koji odgovaraju Vašim ormarima, kao i u različitim veličinama koje ti omogućuju da ih koristiš na različitim mjestima u svom domu, čak i u uskom predsoblju.

VITA-JELA d.o.o. može izraditi komode koje će pristajati uz svaku spavaću sobu ili pak svako predsoblje i to sve po Vašoj želji.

Rezana građa

Rezana građa

Rezana građa je materijal koji se koristi za izradu krovnih konstrukcija. U rezanu (drvenu) građu spadaju: grede, daske, fosne, štafle i letve.

Vrlo je bitno da izaberete kvalitetnu rezanu građu, jer je ona nosilac krova, koji u većini slučajeva nisu lahki, pogotovo ako se stavlja crijep. Veoma bitno da građa bude suha i dobro zaštićena prije njene ugradnje na objekt.

Od uslužnog žaganja drveta možemo Vam ponuditi rezanu građu (grede, daske, fosne, štafle i letve) svih dužina, brodski pod, te lamperiju.

VITA – JELA d.o.o. Vam nudi kvalitetnu rezanu građu i naši referenti prodaje koji će Vam pomoći da odaberete najbolje rješenje za Vaš objekt.